Wie we zijn

“Wij zijn gewone wijkbewoners die zich inzetten voor een duurzamere wereld.”

Wie en wat is Hoograven Duurzaam? Hier leer je ons een beetje beter kennen.

Hoograven Duurzaam - Wie wij zijn

Over ons

Wij van Hoograven Duurzaam zetten ons in voor duurzaamheid door te stimuleren en faciliteren dat wijkgenoten elkaar daarbij helpen, inspireren en wijzer maken.

Onze focus ligt op dat wat je zelf kunt doen voor een duurzamer leven. Wijkgenoten die actief (willen) zijn op het gebied van duurzaamheid ondersteunen we als we dat kunnen. Dat doen we door ze de weg te wijzen naar experts, buurtgenoten, externe informatiebronnen, bekendheid te genereren of door een bijeenkomst te helpen faciliteren. Ook organiseren we bijeenkomsten, zoals een grote wijkbijeenkomst over de energietransitie eind 2018 en kleinschaliger; onze appeltaartavonden over woningisolatie met buren. Het begon ooit met een buurtstroominitiatief voor zonnepanelen op het dak van de kringloopwinkel van De Arm (2016).

Foto Arjan Raatgever

Arjan Raatgever

Als vader van twee jonge kinderen wil ik graag doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om ook voor hen een fijne wereld achter te laten. Privé, in mijn eigen leven en wijk (ik ben geboren en getogen Hoogravenaar) door duurzaamheid uit te dragen en professioneel als adviseur in (onder meer) de energietransitie. Ik zie het als de grote uitdaging van onze tijd om ons huidige -niet vol te houden- milieu belastende systemen stap voor stap om te buigen naar systemen die minder belastend zijn voor het milieu.

Cecile Custers

In mijn dagelijkse leven probeer ik zo bewust mogelijk om te gaan met onze omgeving, met mijn ‘voetafdruk’. Sinds 2010 geniet ik van mijn appartement in Hoograven (Bokkenbuurt) en samen met buren zet ik mij in om ons appartementencomplex te verduurzamen. Dat wilde ik graag wat ‘verbreden’ en mij inzetten voor mijn buurt en wijk. Hopelijk gaan we samen veel van onze Hoogravense buren net zo enthousiast maken om hun woning én dagelijkse leven wat duurzamer te maken!

Niels Spinhoven

Ik woon met mijn vriendin en twee jongens ruim 10 jaar in Hoograven. We proberen steeds een beetje duurzamer te leven en dat de kinderen ook bij te brengen. Licht uit, deur dicht, zuinig zijn met je spullen en laten zien dat je ook prima met de fiets en OV kunt reizen. Zelf probeer ik momenteel om onze afvalberg te minderen, minder vlees te eten en denk ik na over het beter isoleren van ons huis.

Maak jij Hoograven ook duurzaam?

Wil je ook actief worden in het duurzaam maken van Hoograven? Start dan je eigen initiatief! Heb je een vraag of suggestie? We horen graag van je! Neem contact met ons op.

Voor volledige functionaliteit van deze website, dienen cookies te worden ingeschakeld. Meer info

Als je deze site wil gebruiken met alle functies en mogelijkheden, klik dan op "Cookies toestaan". Als je zoveel mogelijk privacy wil, klik dan niet op "Cookies toestaan". Om spam tegen te gaan, maken wij gebruik van Google's diensten (zie: https://policies.google.com/privacy?hl=nl). Neem bij vragen over het privacy-beleid gerust contact op met de eigenaar van deze website.

Sluiten